Våra Ex-jobbare Per Edberg och Björn Svensson har nu presenterat sitt ex-jobb.

Bild från "Fika-akademi" 190523

Våra Ex-jobbare Per Edberg och Björn Svensson har nu presenterat sitt ex-jobb, det var med stor glädje och stolthet som Mikael Nilsson (vd) och Fredrik Löfgren (handledare) från Relitor närvarade vid presentationen fredagen den 24 maj 2019 på Luleå Tekniska Universitet.

Per och Björn har, under 20 veckor, tagit fram en KBE (Knowledge Based Engineering) modell för beräkning av cisterner enligt gällande normer.

Det har varit mycket trevligt att ha Er på kontoret, vi vill ju även veta lite mer om hur Ni har upplevt Er tid hos oss:

 

Hur kom Ni i kontakt med Relitor?

Per: Genom LARV-mässan eller om det var M-JET som sektionen ordnade i Ljusgården på LTU.

Björn: Vår programansvarige för maskinteknik på universitetet hade lagt upp några tips på exjobb och Relitor var ett av företagen.

 

Varför sökte Ni Ex-jobb hos oss på Relitor?

Per: Jag sökte framförallt för jag ville stanna kvar i Luleå efter examen och exjobb ökar chansen till att få jobb på företaget. Kände också att storleken på företaget skulle passa mig personligen, ett större företag blir mindre personligt och därför var Relitor mitt första val.

Björn: Det lät som ett intressant examensarbete med både CAD, programmering och beräkning så jag och Per ansökte tillsammans. Sedan fick jag en positiv bild av företaget när jag väl var på intervjun.

 

Hur har det varit att göra Ex-jobbet hos oss på Relitor?

Per: Det har varit kul och lärorikt att äntligen få testa sina kunskaper ute i verkligheten, den skiljer sig rätt mycket emot teoriböckerna. Att få jobba med skarpa projekt där företaget vill se bra resultat driver mig och jag känner att jag utvecklas.

Björn: Det har varit roligt att jobba tillsammans för att lösa ett konkret problem och att leverera ett resultat som företaget har nytta av. Sedan har det varit lärorikt att se hur man jobbar på en ingenjörsfirma och ta del av vad de andra arbetar med. Vi har också fått bra handledning genom hela projektet av Fredrik.

 

Vad händer nu?

Per: Jag fick chansen att få en provanställning här på Relitor så jag börjar jobba den 11/8. Först var det tänkt att jag skulle ha sommarlov fram till provanställningen börjar men efter lite ändrade situationer ska jag hoppa in och jobba på timme.

Björn: Just nu jobbar vi med att färdigställa vår rapport. Sedan söker jag också jobb, främst i Göteborg där jag kommer från.

 

Hur ser Ni på framtiden?

Per: Nu så här direkt efter examensarbetet är slut har jag inte hunnit fundera så mycket på framtiden, eftersom jag redan fått anställning behöver jag inte tänka på att leta jobb. Det är skönt att kunna ta lite ledigt och samtidigt veta att jag har jobb klart till hösten.

Björn: Jag kommer ta med mig de erfarenheter jag har fått här på Relitor och är säker på att det har hjälpt att rusta mig inför kommande uppgifter efter examen.

 

Vi vill tacka Per och Björn för den här tiden och önskar er båda lycka till i framtiden!

 

Är du intresserad av att göra ditt Ex-jobb hos oss på Relitor?

 Vi på Relitor ser gärna att fler gör sitt Ex-jobb hos oss, det är väldigt viktigt att ta tillvara på den kompetens som finns bland er studenter samt behålla er i Luleå.

Kontakta HR-ansvarig Peder Hansson

peder.hansson@relitor.se

073-0268030