Pressrelease!

Pedro Raposo, platschef Skellefteå
Mikael Nilsson, VD Relitor

Teknikkonsultföretaget Relitor
etablerar sig i Skellefteå

Teknikkonsultföretaget Relitor Engineering AB i Luleå etablerar nu kontor även i Skellefteå.

-Det känns jättekul att ta det här steget, säger Mikael Nilsson, VD på Relitor. I fjol firade vi 25 år och nu tar vi steget utanför Luleå.

Relitor tog sikte på Skellefteå i samband med att de 2017 blev delägare i IndustriGruppen Bothnia AB där ytterligare två Skellefteföretag ingår, Stilmekaniska och Gallac.

– När vi nu tog det strategiska beslutet att öka närvaron längs Norrlandskusten var Skellefteå ett naturligt val, säger Mikael. Många anger idag att Northvolt som anledning till etablering i Skellefteå men det hade inte någon inverkan på vårt beslut, även om det naturligtvis kommer att betyda mycket för industrin i stort. Samtidigt innebär det förstås också att det blir konkurrens om medarbetare.

Platschef anställd

Inledningsvis blir det Relitors nyanställda platschef Pedro Raposo som ska arbeta med uppbyggnaden av kontoret, anställa medarbetare och skapa kundkontakter.

-Jag har arbetat i Skellefteå sedan 2011 som projektledare och konsult på Meva Energy och GreenExergy och ser nu fram emot att få utvecklas både personligen och vara med och utveckla Relitor, säger han. Vi är inte bara ett traditionellt konsultföretag utan kommer även att utveckla nya idéer och leverera innovativa lösningar.

Inte helt ny marknad

Skellefteå är inte heller en helt ny marknad för Relitor.

-Nej, vi har haft uppdrag både i Skellefteå och Umeå sedan tidigare, berättar Mikael. Vi vet att det i Västerbotten finns ett behov av både våra befintliga tjänster inom maskin- process- och energi- samt beräkningsteknik, och kanske en del nya. I Norrbotten är det SSAB, LKAB och Swerim som är våra stora kunder, men vi arbetar även med mindre företag och företag i uppstartsfas.

Långsiktig satsning

Mikael räknar med att de 20 medarbetarna i Luleå snart kommer att ha ett antal arbetskamrater stationerade i Skellefteå.

-Vi ser det som en långsiktig satsning och räknar med att det ska finnas en plats för oss som arbetar enligt de tre ledorden: kreativa, affärsmässiga och personliga, säger han.

 

För frågor ta kontakt med:

Mikael Nilsson, VD Relitor
Direkt: +46 (0)920-24 74 95, Mobil: +46 (0)70-597 05 00
mikael.nilsson@relitor.se

www.relitor.se

 

Om Relitor Engineering AB

Relitor Engineering är konsulter inom industriteknik med kreativ och affärsmässig kompetens inom maskinteknik och energi & process med fokus på innovativ teknik inom industrin. Vi jobbar alltid närmast kunden, uppdraget och lösningen och bygger långsiktiga relationer.

Relitor startades 1993 i Gammelstad i Luleå. Företaget har 20-talet anställda och omsatte 18 milj kr år 2018.