Möt Joakim - Relitors nya konstruktör inom Maskinteknik

Joakim Stenudd är Relitors nya konstruktör inom Maskinteknik. Vi har pratat lite närmare med Joakim för att höra hur han tycker att det känns och vad han ser fram emot med sin nya tjänst.

Hej Joakim, vad roligt att du nu är en del av Relitor!
Vi börjar självklart med en klassisk fråga: Hur känns det?
Det känns jättekul att ha fått förtroendet att bli en del av Relitor, jag ser mycket fram emot lärandet och utmaningarna som komma skall.

Hur skulle du beskriva dig själv? 
Jag skulle säga att jag är kreativ, allmänt finurlig och filosofisk samt att jag är nyfiken och gillar att lära. Jag är unik av min förmåga att göra naturliga kopplingar mellan teori och praktik.

Vad har du arbetat med tidigare?
Innan min ingenjörsexamen har jag främst jobbat inom industri, men även inom detaljhandeln. Senast kommer jag från Gestamp HardTech där jobbade jag med processutveckling, verktygskonstruktion och analys av tillverkningsbarhet av presshärdade produkter.

Vad kommer din roll att bli här hos oss?
Jag kommer jobba som konstruktör på Maskinteknik.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya arbete?
Jag ser fram emot att få mer insikt i industrin i Norrbotten samt träffa människor och bygga relationer.

Vad vill du tillföra Relitor?
Jag vill använda min kompetens för att skapa värde som uppskattas av kunder, kollegor och ägare. Jag motiveras av vetskapen att jag gör ett bra jobb.

Självklart vill vi även lära känna dig lite bättre. Vad hittar du helst på när du är ledig?
Jag gör nästan allt. Det känns ibland som att jag byter hobby var och varannan månad, förra månaden var det slöjd nu är det friluftsliv och vandring. Detta resulterar att jag kan lite grann om väldigt mycket.
Men några saker som definierar mig är nog ett brett teknikintresse och en kärlek för skapandeprocessen. Jag uppskattar fina och/eller roliga bilar, men även andra fordon. Jag gillar att meka. Jag gillar att laga mat/baka. Jag gillar att spela musik. Bra umgänge med god mat och dryck är också svårslaget.

 

Vi tackar Joakim för en trevlig pratstund och hälsar honom varmt välkommen till Relitor!