Inspirationsföreläsning - Goda relationer

Keith Sivenbring, New Action Consulting och Per Nilsson, Relitor Engineering
Goda sallader till lunch

Goda relationer, vad innebär det? Och varför är det så viktigt att arbeta med goda relationer både privat och på arbetsplatsen?

Jo, goda relationer hjälper oss att förstå varandra, hur vi fungerar som människor, vad som är viktigt för just mig och hur vi kan hjälpa varandra i vardagen och på jobbet.
Goda relationer medför även att vi kommunicerar bättre med varandra.

För oss på Relitor Engineering är goda relationer väldigt viktiga då ett av våra värdeord är just Personligt. Vi agerar personligt i projekt, med kunder, leverantörer och framför allt medarbetare emellan.

Onsdagen den 22 november 2023 bjöd Keith Sivenbring från New Action Consulting AB in oss till en inspirationsföreläsning om Goda relationer.
Vi började dagen med en gemensam lunch i hjärtat på kontoret, därefter samlades vi i loungen och började interagera och kommunicera.

Vår inspirationsföreläsare Keith gav oss frågor att fundera på, så som:
Hur skulle du beskriva dig som person?
Hur tror du att andra ser dig?

Vi fick öva på att ge och ta emot feedback/beröm. Och vi upptäckte att det kan vara svårt att både ge och ta mot beröm och hur lätt det är att i stället för att säga tack när man får beröm så säger man äsch och skakar av sig det.

Keith gav oss även verktyg för att tänka annorlunda, för att kunna förstå att det finns en anledning till att vi får ett visst bemötande, varför vissa reagerar på ett specifikt sätt.
Och framför allt hur vi själva kan påverka och ändra på ett beteende genom att bemöta situationen på ett annat sätt.

Det var en otroligt rolig och givande dag som gav oss mer förståelse till våra kollegor, vad som är viktigt och mindre viktigt för att till exempel arbetet ska fungera på topp.

Och det som värmde mest var att se samtliga kollegor komma till tals, det medför att vi blir närmare varandra som arbetsgrupp och att tryggheten på arbetsplatsen blir allt starkare.

Så tusen tack Keith för denna väldigt inspirerande föreläsningen och miljoner tack till alla medarbetare som delade med sig av sina upplevelser och tankar!