Beräkningsteknik presenterar sina arbeten

Susanne Falk pratar om Rohr 2
Fredrik Löfgren demonstrerar en bucklingsberäkning av cisternmantel
Philip Scherman berättar om strukturmekanik

Idag bjöd våra medarbetare på Beräkningsteknik in till Lunchakademi. En trevlig tillställning som bjöd på god mat, många frågor och självklart en större insikt i arbetet som Beräkningsteknik utför.

”Lunchakademi” är ett välanvänt koncept på Relitor. Konceptet går ut på att alla på kontoret äter lunch tillsammans och sedan berättar, i detta fall Beräkningsteknik, om vad de jobbar med för tillfället och vilka program de använder i sitt arbete.

Bland annat fick vi höra Fredrik Löfgren som berättade om cisterner och vilka program som kan vara användbara vid beräkningar av sådana. Susanne Falk berättade vidare om Rohr 2, som är ett program för hållfasthetsberäkning av rörsystem. Under presentationen visades även en del filmer för att illustrera processerna bättre. Det ställdes också många frågor av åhörarna som besvarades entusiastiskt av gänget på Beräkningsteknik.

Nu ser vi alla fram emot att använda oss av denna kunskap och fortsätta vårt arbete med att alltid vara innovativa och att alltid ligga i framkant.