Jude Marroush påbörjar spännande exjobb

Vi är glada att välkomna Jude, civilingenjörsstudent från LTU, till Relitor Engineering

Kan du beskriva dig själv lite kort?
Jag heter Jude och pluggar femte året till civilingenjör på LTU. Nu har jag precis påbörjat mitt exjobb här på Relitor så fram till sommaren har jag nöjet att få lära känna er lite bättre och få lite inblick i er verksamhet.

Vad har du för tidigare yrkeserfarenheter?
Jag har viss erfarenhet av industrin eftersom jag varit maskinoperatör på Gestamp HardTech och även på Scania här i Luleå. Gällande konstruktion så har jag ingen tidigare yrkeserfarenhet, men däremot snart avslutade studier som civilingenjör.

Kan du säga något om exjobbet?
Det handlar om hållfasthetsberäkningar på rörstöd och beroende på om jag får tid ska jag även försöka hitta ett koncept för höj- och sänkbara rörstöd. Det finns behov av att fördjupa sig kring hur rörstöd i framförallt radial riktning ska konstrueras så det är vad jag primärt ska titta närmare på. För mig känns det kul att det är ett väldigt maskinorienterat exjobb men en stor anledning att jag hamnade här har med Relitor att göra. Jag tycker det är ett spännande företag där jag vill knyta kontakter, sedan är jag även väldigt nyfiken på att förstå den här delen av branschen bättre. 3d-modellering och många av programvarorna jag ska jobba med är bekanta för mig sedan tidigare, men hur beräkningar och konstruktioner tillämpas här är ett helt nytt område för mig.

Vad ser du mest fram emot under tiden hos Relitor Engineering?
Jag måste säga att det handlar om att lära känna företaget och människorna. Och såklart att få mer förståelse för hur de tillämpar sin kunskap och sina verktyg i verkligheten. I övrigt är det svårt att säga vad jag förväntar mig, jag ser bara fram emot den här perioden. Fram till sommaren kommer jag mestadels vara på plats på Relitor, i vart fall 3-4 dagar i veckan. Att mitt exjobb sedan rör ett område som Relitor har stor nyfikenhet kring är såklart extra kul. Förhoppningsvis kan jag hjälpa Relitor att få bättre standarder kring vad som designas, i vart fall när det gäller rörstöd.

Vad tror du att du kommer tillföra på arbetsplatsen?
Jag brukar ofta få höra att jag är glad och positiv, så jag hoppas kunna bidra till det här gänget med min positiva energi och såklart min tekniska nyfikenhet, för den tror jag att jag delar med det här företaget.

Vad gör du helst när du är ledig?
Idrott är en stor del av min fritid. Jag är tränare inom volleyboll och tränar brasiliansk jujitsu själv. Jag har även spelat gitarr i snart 7 år men mestadels hemma på kammaren med Youtube som lärare. Sedan gör jag en hel del 3D-printning. Min sambo stickar och behöver en del specialutrustning så det har blivit en hel del sådant. Sedan gör jag även andra prylar som vi behöver i vardagen, behöver du ett vinställ så får du säga till.