Ny konstruktör inom processteknik till Relitor Engineering

Vi säger hej och välkommen till Petter Ivarsson, första tillskottet under 2024. 

Låt oss börja med en klassisk sportfråga – Hur känns det?

Det känns fantastiskt. Alla har gett mig ett väldigt fint välkomnande och jag kan konstatera att jag fått många nya, väldigt kompetenta och trevliga kollegor. Relitor verkar ha en djup lokal förankring och samarbetar med alla regionens giganter inom processindustrin, så det känns väldigt spännande! 

Kan du beskriva dig själv lite kort?

Jag är ursprungligen från Kalix men bor sedan 2016 i Luleå tillsammans med min hund Birka. Min bakgrund är kanske lite ovanlig då jag främst ägnade mig åt musik och ljudteknik fram till 20-års åldern och faktiskt gick estetiskt program på gymnasiet. Jag har däremot alltid haft ett stort intresse för teknik, naturvetenskap och särskilt matematik och på så vis är inte steget till civilingenjör inom maskin- och beräkningsteknik särskilt långt. Som person är jag mångfacetterad och nyfiken med många olika intressen. De som känner mig beskriver mig nog som öppen, anpassningsbar och diplomatisk och jag har alltid haft lätt för att samarbeta med olika personer från olika discipliner.

Vad har du för tidigare yrkeserfarenheter?

Närmast kommer jag från Gestamp HardTech här i Luleå där jag arbetade som produktutvecklare av system för krocksäkerhet inom fordonsindustrin. De har ett globalt kundnätverk men jag jobbade främst mot europeiska och amerikanska biltillverkare.

Kan du säga något om din roll?

Min roll är som konstruktör inom avdelningen för processteknik. Jag kommer främst att arbeta med design av avancerade rörsystem för tillämpning inom tung industri, så jag är en av dem som följer vår exjobbare Jude’s arbete med stor spänning. (Läs inlägget om Jude’s exjobb kring avancerade rörsystem här). 

Vad ser du mest fram emot med ditt nya arbete?

Det ska bli riktigt roligt att få bli en del av den vardagliga gemenskapen på kontoret men även att få vara med och bidra till våra kunder för en fortsatt god utveckling av regionen. Jag ser verkligen fram emot att utvecklas både personligt och hantverksmässigt. Rollen som konsult är inget jag provat på förut så det känns väldigt inspirerande och triggar verkligen min naturliga nyfikenhet.

Vad vill du tillföra Relitor Engineering?

Jag vill bidra som en god kamrat och kollega, både på fikaraster och ute i fält, som kontakt utåt gentemot våra kunder och i det dagliga arbetet här på vårt fina kontor. 

Jag har läst en hel del kurser inom strömningsmekanik och tekniska beräkningar på avancerad nivå och från de erfarenheterna kommer jag att kunna bidra med en hel del kunskap över tid tror jag. Både inom branscher där vi redan är stora men även inom många nya applikationer kopplade till industrins utveckling i norr, vätgas exempelvis.

Vad gör du helst när du är ledig?

Jag går många och långa promenader med Birka och gillar styrketräning, både hemma och på gym. Sedan har jag ett allmänt intresse för global teknikutveckling och de bolag som driver den, men särskilt så intresserar jag mig och följer utvecklingen av svensk industri – både nutida och historiskt. Lite förenklat kan man väl säga att jag också är lite av en kulturmänniska med intresse för film, konst och musik. Som jag nämnde gick jag ju estetiskt program på gymnasiet och de ränderna sitter fortfarande i.