Projektledningsgruppen växer

Peter Nilsson är Relitors nya Projektledare i Skellefteå.

Vi pratar närmare med Peter för att höra hur han tycker att det känns och vad han ser fram emot med sin nya tjänst.

Hej Peter!

Vad roligt att du nu är en del av Relitor. Vi börjar självklart med en klassisk fråga:

Hur känns det?
Kul är väl det ord som bäst summerar känslan. Det är alltid spännande att ge sig in i något nytt – tex ett nytt företag och nya trevliga kollegor att lära känna. Dessutom blir det ju att återknyta samarbeten med flera gamla kollegor i branschen.

Hur skulle du beskriva dig själv?
Jag är nog en hyggligt rättfram gladlynt person de allra flesta dagar. Jag gillar att gå från ord till handling och få saker gjorda – både privat och i yrkeslivet. Tålamod är inte min största tillgång.    

Vad har du arbetat med tidigare?
Som nyutbildad civilingenjör inom Maskinteknik hamnade jag i sågverksbranschen. Mitt första jobb var som Delprojektledare och Produktionsoptimerare in uppstarten av SCA Munksunds nya sågverk. Nya karriärvägar öppnades vartefter och jag drog vidare till en tjänst som Utvecklingsingenjör på Norra Skogsägarna. Fem år senare antog jag utmaningen som Sågverkschef på Martinsons Såg AB. Efter fem roliga år där bytta jag bransch och klev in i gruvindustrin och teknologikoncernen Outotec. Där hann jag både vara chef för en grupp maskiningenjörer, leda en produktlinje och ansvara för Servicemarknaden i Skandinavien. Senaste anställningen var rollen som Sverigechef för Weir Mineral AB, en annan global teknikleverantör inom gruv- och mineralindustrin.

Vad kommer din roll att bli här hos oss?
Jag kommer ingå i projektledningsgruppen. Med min bakgrund inom både träindustri och gruvnäring så kommer jag sträva efter att bredda Relitors uppdrag åt det hållet.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya arbete?
Jag gillar att göra nytta, göra affärer och lösa problem – både hårda och mjuka. Problem söker alltid lösning och i den processen skapas både affärer och nya bekantskaper. En kreativ kul miljö att vara i med andra ord.

Vad vill du tillföra Relitor?
Handlingskraft, kundkontakter, bransch kunnande, humor och energi. Dvs sådant som ger långsiktig lönsamhet.

Självklart vill vi även lära känna dig lite bättre. Vad hittar du helst på när du är ledig?

Jag är en inbiten jägare. Ett intresse som vaknade redan i pojkåren och har bara vuxit med åren. Både jag och min fru ägnar den mesta fritiden i skogen eller på fjället med våra fyra fågelhundar. Vi älskar vildmarken och att leva av det som naturen ger oss – från skog till bord. Ett annat intresse är att leka skogsbonde. Jag trivs med praktiskt arbete med motorsågen, röjsågen och traktorn. Bättre avstressande gympass finns inte. Dessutom är det mitt pensionssparande.

 

Vi tackar Peter för en trevlig pratstund och hälsar honom varmt välkommen till Relitor!

 

Läs mer om Projektledning och Beställarstöd genom att klicka här