Ett nytt exjobb ska undersöka om och i så fall hur AI kan skapa nytta i verksamheten för Relitor Engineering. Vi säger varmt välkommen till Jennifer!

Berätta vem du är och hur du hamnade i Luleå?

Jag heter Jennifer Berntsson och pluggar teknisk design på LTU sedan 2021 då jag flyttade upp från Lysekil. Eftersom jag åker mycket skidor, både på längden och utför, så var det faktiskt både utbildningen och vintern som lockade mig från västkusten upp till Norrbotten. 

Vad har du för tidigare yrkeserfarenheter?

Jag började plugga direkt efter studenten men har hunnit med att sommarjobba inom industrin vilket gett en del insikt i verkligheten bortom tentorna. Jag har exempelvis varit produktionstekniker på Preem raffinaderi och det har helt klart ökat min förståelse för hur det kan vara att jobba inom processindustrin. Det har också gjort det lite extra spännande att sätta sig in i de projekt som avdelning för processteknik här på Relitor Engineering jobbar med.

Kan du säga något om exjobbet?

Idén kom från Relitor själva och handlar om att undersöka hur AI kan skapa värde i verksamheten. AI är ju ett omdebatterat ämne som kan skapa stora möjligheter men även väcka farhågor kring vad utvecklingen kan leda till. Företaget är väldigt positivt inställda och öppna för idéer och jag både hoppas och tror att vi kan få nya spännande insikter kring hur implementeringen av AI-verktyg kan hjälpa både individ och företag. Vi kommer titta på hur medarbetarna arbetar, identifiera deras processer, försöka förstå vad som är tidskrävande, tråkigt eller jobbigt och vad som med fördel kan underlättas med tillgängliga verktyg. 

Vad ser du mest fram emot under tiden hos Relitor Engineering?

Först och främst ser jag fram emot att få en djupare inblick i företaget, hur medarbetarna arbetar och hur deras kompetens skapar värde för industrin. Sedan vill jag såklart kunna presentera resultat som kan göra skillnad.

Jag har redan hunnit se exempel på uppgifter utanför konsulternas kärnkompetens som kanske kan effektiviseras och ge dem mer tid och kraft över till annat. 

Vad tror du att du kommer tillföra på arbetsplatsen?

Jag hoppas såklart kunna tillföra positiv energi och en nyfikenhet som skapar engagemang och föder nya idéer. Det är ett trevligt gäng här på Relitor, många olika teknikkonsulter med specialistkompetenser inom maskinkonstruktion, processteknik och tekniska beräkningar exempelvis. Och även om det är närmare 25 anställda så känns det som ett ganska litet och familjärt företag.

Vad gör du helst när du är ledig?

Som jag nämnde tidigare så är vintersporterna viktiga för mig, men det blir mycket träning generellt. Jag spelar fotboll också så det går mycket tid till det och en hel del tid på gymmet. Sedan umgås jag med kompisar och försöker ta vara på den fantastiska vintern här uppe!