Ny kund inom ett nytt segment!

Relitor skall leverera ett nytt turn-key projekt till vår senaste kund Cyclife-EDF.

Cyclife-EDF bedriver verksamhet vid Studsviksområdet utanför Nyköping och har 90st anställda och de erbjuder avfallshantering till nationella och internationella kunder sedan 40 år.

Jens Eriksson, projektledare Relitor, har ett nära samarbete med Cyclife-EDF.

Vi har intervjuat Jens för att få veta mer om detta spännande projekt.

Hej Jens,

Stämmer det att Relitor har fått en ny kund inom ett nytt segment, den nukleära världen?

Det stämmer vi har fått möjligheten att hjälpa Cyclife-EDF inom ett av deras processområden recycling. Det känns förstås otroligt roligt och spännande att Relitor nu tar ytterligare ett steg i vår plan att växa och expandera, inte bara i personal och omsättning utan även inom nya teknikområden.

 

Det låter spännande, kan du berätta vad projektet består av?

Cyclife-EDF i Nyköping gjorde en förfrågning om vi kunde vara behjälplig kring en utmaning de hade. Naturligtvis ville vi vara med, så vi fick en kravspecifikation på vad man ville att maskinen skulle vara kapabel att göra. Vi tog fram en konceptuell lösning som Cyclife-EDF var nöjd med, och utifrån det har vi konstruerat en maskin som skall utföra en process där man avlägsnar Radioaktiv kontaminering från en specifik produkt.

 

Det låter hemligt, kan du specificera det lite mer?

Tyvärr har vi inte möjligheten att gå in i detalj kring projektet, men det blir en turn-key leverans där Relitor inte bara står för konstruktion utan även för tillverkning av maskinen. Vi levererar helt enkelt en färdig produkt till vår kund, från ax till limpa.

 

Du nämnde turn-key tidigare, vad är det?

Turn-key är helt enkelt när vi levererar en färdig lösning/konstruktion och produkt till kunderna. Tex om en kund vill att vi skall konstruera en anläggning som de sedan skall upphandla/köpa in av tredje part så kan Relitor om kunden önskar leverera en helhetslösning där tillverkning, installation och igångkörning kan ingå.

 

Vi tackar Jens för intervjun och ser framemot fler spännande projekt i framtiden.

 

Läs mer om Cyclife-EDF´s verksamhet på www.cyclife-edf.com