Möt Relitors nya Projektledare

Sara Jonsson är Relitors nya Projektledare. Vi pratar närmare med Sara för att höra hur hon tycker att det känns och vad hon ser fram emot med sin nya tjänst.

Hej Sara! Vad roligt att du nu är en del av Relitor.

Vi börjar självklart med en klassisk fråga: Hur känns det?

Spännande med nya kollegor och ett intåg in i konsultvärlden. Roligt att få vara med vid uppstarten av en ny grupp när möjligheterna står öppna. Lite rastlös så här i början innan allt kommer igång och nyfiken på verksamheten.

Hur skulle du beskriva dig själv?   

Jag är ganska drivande som projektledare. Tycker om att vrida och vända på saker ur olika perspektiv och hittar ofta någon positiv synvinkel.

Vad har du arbetat med tidigare?

Efter examen i maskinteknik med inriktning teknisk mekanik och hållfasthet hamnade jag i Finspång på Siemens Turbomachinary. Jag fick genom en trainee-tjänst en rivstart in i en verksamhet som både var global och högteknologisk. Därefter tog jag en tjänst som projektingenjör vid orderleverans av gasturbiner runt 8-15 MW där jag fick en fin blandning mellan teknisk problemlösning, kommunikation med globala aktörer och projektledning. Efter en flytt hem till Luleå fick jag en tjänst inom fordonsindustrin som projektledare för verktygstillverkning på Gestamp Hardtech.

Vad kommer din roll att bli här hos oss?

Jag ska ta rollen som projektledare, dels internt genom att stötta konstruktörerna vid större eller komplicerade projekt och del med externa konsultuppdrag.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya arbete?

Det ska bli riktigt intressant att se nya verksamheter och se hur jag effektivt tillämpa min kunskap och erfarenhet. Väldigt gott kaffe varje morgon är inte heller fel.

Vad vill du tillföra Relitor?

Min erfarenhet, mitt driv och mitt engagemang.

Självklart vill vi även lära känna dig lite bättre. Vad hittar du helst på när du är ledig?

Jag är en mångsysslare på fritiden och försöker passa in bitarna så gott det går i livets pussel med barn och familj. Träning och sport är väldigt viktigt för mig där jag varvar klättring, skidåkning och löpning efter årstid. Bäst trivs jag i att hitta på aktiviteter där både jag och barnen får utlopp för vår energi. Sen är jag en fena på att odla mina tomater.

 

Vi tackar Sara för en trevlig pratstund och hälsar henne varmt välkommen till Relitor!