Möt Johan - Relitors nya konstruktör inom Process- och Energiteknik

Johan Jokiaho är Relitors nya konstruktör inom Process- och Energiteknik. Vi har pratat lite närmare med Johan för att höra hur han tycker att det känns och vad han ser fram emot med sin nya tjänst.

Hej Johan!
Vad roligt att du nu är en del av Relitor.
Vi börjar självklart med en klassisk fråga: Hur känns det?
Det känns fantastiskt! Delvis för att det är mitt första ingenjörsjobb men framför allt för den varma och familjära stämningen på Relitor.

Hur skulle du beskriva dig själv?  
En vetgirig person med nära till skratt som vill göra rätt och göra det bra. Man skulle nog kunna beskriva det som att jag har en hantverksmässig syn på det jag tar mig an.

Vad har du arbetat med tidigare?
Den största delen av mitt arbetsliv har jag jobbat inom process- och tillverkningsindustrin som processoperatör hos SSAB samt Gestamp Hardtech här i Luleå.
Innan det hann jag prova på att jobba i ett restaurangkök och nu senast har jag jobbat som drifttekniker på Bravidas avdelningen för ventilationsservice.
Det var en lärorik tid där jag bland annat fick jobba med montage och injustering av ventilationssystem, styr- och reglerteknisk utrustning men framför allt felsökning av befintliga system och anläggningar. Det var något som inte alla gånger var helt enkelt då det oftast saknades tillförlitlig dokumentation av befintliga system.

Vad kommer din roll att bli här hos oss?
Jag börjar som konstruktör på avdelningen för process- och energiteknik.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya arbete?
Alla nya möjligheter till att utvecklas både kunskapsmässigt och som person tillsammans med mina kollegor.

Vad vill du tillföra Relitor?
Jag vill, med min vetgirighet och tänkesätt, bli en tillgång för Relitor oavsett vilka utmaningar vi står inför.

Självklart vill vi även lära känna dig lite bättre. Vad hittar du helst på när du är ledig?
Jag spenderar gärna tid med familjen och lagar någon god maträtt eller efterrätt. Gymmet backar jag inte för att besöka när tid ges då jag har ett stort intresse för styrketräning. Sen hur mycket tid som ges åt sistnämnda med en snar ettåring i huset är en annan femma. Finns det tid över nördar jag gärna ner mig i något spännande område. Det som varit på tapet nu senast är energioptimering och automation av bostaden då jag och min sambo nyligen flyttat till en bostadsrätt.

 

Vi tackar Johan för en trevlig pratstund och hälsar honom varmt välkommen till Relitor!

 

Klicka här för att läsa mer om vad Johan och hans kollegor på Process- och Energiteknik kan hjälpa just er med.